Komponente

Komponente Micromaster sustava su centralni nadzorni sustav tj. računalo s Micromaster nadzornim softverom te oprema u sobi koje se sastoji od sobnog inteligentnog kontrolera, vanjskog čitača kartice, senzora prisutnosti (držač kartice), kontrolnog panela klime s temperaturnim senzorom te ostalih komponenti.

Sobni kontroler ICU2001/ICU700

sobni kontroler

Sobni kontroler je centralni kontrolni uređaj u sobi na koji se spajaju sve ostale komponente unutar sobe. Sobni kontroler razmjenjuje informacije sa centralnim nadzornim sustavom te koordinira funkcije unutar sobe. U slučaju ispada komunikacije sa centralnim nadzornim sustavom kontroler i dalje nastavlja obavljati svoju funkciju lokalno na temelju stanja upisanih u njegovu memoriju. Ovisno o broju ulaza i izlaza postoje dvije izvedbe ICU2001 te ICU700 kao i moduli proširenja.

Na sobni kontroler moguće je spojiti sljedeće komponente:

  • Izlazi - električna brava 12V, sklopnik za upravljanje rasvjetom, 3 brzine fan coila, svjetlo dorodošlice, ventile vode i/ili grijanja, žaluzine/zavjese
  • Ulazi - magnetski kontakti ulaznih vrata, prozora i balkonskih vrata, SOS tipkalo, tipkalo svjetla dobrodošlice, tipkala za upravljanje žaluzinama/zavjesama, PIR detektori
  • Periferije - čitač kartice, senzor prisutnosti, kontrolni panel klime
  • RS485/IP komunikacija prema centralnom nadzornom sustavu

Vanjski čitač kartice LT30

Vanjski čitač kartice

LT30 može biti u staklenoj izvedbi iz kolekcije Vitrum ili u standardnoj izvedbi. Može kombinirati sustav za kontrolu ulaza korištenjem beskontaktnih kartica sa zvonom ili drugim zahtjevanim funkcijama. Čitač je Plug&Play i napaja se direktno sa sobnog kontrolera. Uređaj dozvoljava ulaz u sobu približavanjem ključ kartice koju je moguće očitati sa maksimalno 30mm udaljenosti. Led indikatori: Make Up Room (poziv sobarici), Do Not Disturb (ne ometaj, soba zauzeta), alarmi.

Senzor prisutnosti LTP30

Senzor prisutnosti

LTP30 može biti u staklenoj izvedbi Vitrum kolekcije ili u standardnoj izvedbi. To je inteligentni držač kartice temeljen na tehnologiji beskontaktnih kartica. Držač je Plug&Play i napaja se direktno sa sobnog kontrolera. Kada se kartica ubaci u utor, soba dobiva struju i stavlja se u potpunu funkciju. Uređaj prepoznaje samo karticu koja je programirana za tu sobu te ukoliko se ubacuje bilo koja druga vrsta kartice, neće se aktivirati funkcioniranje sobe. Kod Vitrum izvedbe uređaj ima integriranu DND (ne ometaj) tipku.

Kontrolni panel klime CON4 LCD

Kontrol panel - klima

Sobni kontrolni panel klime CON4 LCD može biti u staklenoj izvedbi Vitrum kolekcije ili u standardnoj izvedbi. Panel je Plug&Play i napaja se direktno sa sobnog kontrolera. Omogućava gostu sljedeće operacije:

  • On/Off klimatizacije
  • Postavljanje brzine klimatizacije - Auto mod, Fan 1, Fan 2, Fan 3
  • Podešavanje na dodir omogućava postavljanje temperature +/- 3 stupnjeva
  • Pozivanje sobarice - MUR
  • Display s četiri znamenke prikazuje sobnu temperaturu
  • Uređaj ima integrirani temperaturni senzor


Panel kontrole rasvjete LCP

panel kontrole rasvjete

LCP može biti u staklenoj izvedbi Vitrum kolekcije ili u standardnoj izvedbi. Radi se o inteligentnom multi - prekidaču koji može kontrolirati do četiri rasvjetna tijela (8 u standardnoj izvedbi) i 4 scenarija. Podešavanje na dodir omogućava podešavanje intenziteta rasvjete ukoliko postoje dimeri).