Funkcije inteligentne sobe

Kontrola pristupa i prisutnost u sobi

Micromaster vrši kontrolu ulaza u sobu koristeći najnovije tehnologije kao što su chip-kartice i transponderi (bezkontaktne kartice) te omogućava i bilježi ulaze različitih razina autorizacija. Ključ kartica ima jedinstveni kod s vremenskim istekom trajanja što garantira maksimalnu razinu sigurnosti. Postoje različite kategorije ključ kartica: gost, sobarica, konobar, tehničko osoblje, direktor i sl. Sustav je "On line" što znači da se u slučaju otvranja vrata i ulaza u sobu ti događaji bilježe i vrši se izvještavanje putem nadzorne konzole u realnom vremenu. Micromaster sustav pored kontrole omogućuje da putem čitača kartice i senzora prisutnosti točno znamo tko se nalazi u sobi: gost, spremačica, konobar, održavanje ili menadžment.

         

Alarmi

Sustav upravlja SOS alarmima u kupaonicama, sobama i zajedničkim prostorima. Sustav također podržava alarme; protuprovalne i poplave.

Upravljanje klimatizacijom

Inteligentna kontrola temperature i uređaja za tretman zraka u sobama i zajedničkim prostorima funkcionira u odnosu na prisutnost gosta u sobi, godišnje doba i/ili postavljeni temperaturni profil timera. Moguće je upravljati svim tipovima uređaja kao što su klasični radijatori, Fan Coil, VRV sustavi i ostali termalni uređaji s funkcijama On/Off.

         

Kontrola rasvjete

Rasvjeta se može kontrolirati kroz postavljanje jednog od tri moda:

  1. Rasvjeta radi kada je gost u sobi
  2. Rasvjeta stalno upaljena
  3. Rasvjeta stalno ugašena

Kada rasvjeta funkcionira u prvom modu, odlaskom iz sobe (uzimanjem kartice) u funkciji ostaje samo hladnjak.

    

Štednja energije

Ušteda energije se postiže kroz funkcioniranje klimatizacije ili grijanja te rasvjete u ovisnosti o prisutnosti gosta u sobi. Razine temperatura u sobi su sljedeće:

  1. Soba je prazna (antifrost mod)
  2. Soba je izdana, ali gost nije u sobi (reducirani mod)
  3. Gost je u sobi (komfortni mod)

Kad je prozor otvoren automatski se gasi uređaj za klimatizaciju. Kada gost napusti sobu automatski se gasi rasvjeta u sobi.

         

Servisne funkcije

Sustav podržava čitav niz servisnih funkcija koje omogućavaju bolju komunikaciju hotelskom osoblju, kao što su informacija da li je soba očišćena, poziv sobarici, funkcija ne ometaj (Do not disturb).