U Međimurskoj županiji uvedena "eHitna" - brža i efikasnija medicinska pomoć

U Međimurskoj županiji uvedena "eHitna" - brža i efikasnija medicinska pomoć

Nakon odrađenog testnog razdoblja stručne medicinske poslovne platforme, formalno je u rad puštena "eHitna".

Riječ je o kompletnoj informatičkoj platformi hitne medicinske pomoći koja se sastoji od tri integrirane cjeline; komunikacijske opreme, aplikativnog dijela i GPS navigacije s kontrolom vozila. Upravo svaki od tih segmenata doprinosi unaprjeđenju organizacije rada kako prijavno-dojavne jedinice (PDJ) hitne pomoći kao centralne jedinice, tako i svih mobilnih medicinskih timova te boljoj kontroli obavljanja hitne medicinske pomoći nad pacijentima koja je za područje Međimurske županije smještena u Zavodu.

Prilog Hrvatske televizije emitiran 14.01.2015. u emisiji Regionalni dnevnik:

Novu opremu simulacijom hitnog poziva prvi je isprobao međimurski župan naglasivši pritom kako je ovim rješenjem ovaj kraj dobilo bržu i efikasniju hitnu medicinsku pomoć, a to je ključno jer je svaka sekunda iznimno važna prilikom intervencija dežurnih službi na cijelom području Međimurske županije. Građani putem broja 194 direktno komuniciraju s posebno uvježbanim medicinskim sestrama, dispečerom i disponentom. Prijavno-dojavna jedinica potom postupa shodno algoritmu za hitna stanja i stupnjevima hitnosti te koordinira hitnom intervencijom. Tijekom intervencija, automatizirana je obrada podataka o kretanju vozila i timovima, vremenima intervencija i ostalim važnim podacima, a ujedno je omogućeno elektronsko bilježenje podataka o svakoj intervenciji. Rješenje je u potpunosti financirano od strane Županije i gotovo u potpunosti koristi ranije nabavljenu opremu financiranu od Svjetske banke.

Reforma hitne medicine i dalje se razvija na korist građana i približava se europskom standardu. Predstavlja važan iskorak u suvremenom organizacijskom zdravstvenom poslovanju.

Više o eHitna rješenju...

Fotografije

20.01.2015.