Suvremena učionica u OŠ Pećine

Suvremena učionica u OŠ Pećine

U OŠ Pećine održana je svečanost otvorenja novouređene informatičke učionice, za koju su najsuvremeniju informatičku opremu vrijednu 60 tisuća kuna na inicijativu Grada Rijeke donirale tvrtke članice STORM Grupe i tvrtka Rittal.

11. rujna u OŠ Pećine otvorena je novouređena informatička učionica. Naime, početkom godine vandalskim je činom oštećen veliki dio inventara i opreme u školi Pećine te su iz tog razloga prema školi usmjerena potrebna sredstva. Tvrtka STORM Grupa donirala je za informatičku učionicu opremu vrijednu 60.000,00 kn. Riječ je o dvadeset monitora s miševima i tipkovnicama, projektoru, routeru, mrežnom ormaru, serveru te NComputing uređaju koji povezuje server s radnim mjestima. Također, treba spomenuti da je ranije ove godine Grad Rijeka školi osigurao dodatna sredstva u iznosu od 40.000,00 kn za nabavu opreme za Odjel za djecu s oštećenjem vida i njihovu knjižnicu. 

Donirana oprema pruža mogućnost izvođenja interaktivnog obrazovnog procesa uz korištenje multimedije i interneta. Radi se o najsuvremenijim tehnologijama koje danas postoje u školstvu, koje će učenicima omogućiti lakše svladavanje ne samo gradiva iz informatike, nego iz svih drugih predmeta. Dodatna pogodnost NComputing tehnologije je smanjena potreba za hardverom. Svako radno mjesto više ne zahtjeva vlastito kućište, što učionicu OŠ Pećine ne svrstava samo u vodeće škole u Hrvatskoj po uvođenju informacijsko-komunikacijskih tehnologija u nastavi, već je čini i izrazito energetski učinkovitom. Kroz sustav virtualizacije i integracije omogućava se izvođenje interaktivnog obrazovnog procesa uz korištenje multimedije i interneta s ciljem poboljšanja kvalitete učenja. Istovremeno je učionica bez obzira na platformu, štedljiva i otvorena za buduća proširenja i unapređenja. 

Ovim putem OŠ Pećine našla se na popisu vodećih škola u uvođenju informacijsko-komunikacijske tehnologije u nastavi i općenito radu ustanove. 

Pogledajte video svečanosti otvorenja

Popis korištene tehnologije:

22.12.2014.