Storm Informatika i Juniper Networks sudjelovali na IDC Cloud Leadership, Enterprise Mobility and Social media forum 2013

Storm Informatika i Juniper Networks sudjelovali na IDC Cloud Leadership, Enterprise Mobility and Social media forum 2013

U zagrebačkom hotelu Antunović 16. listopada održana je konferencija IDC Cloud Leadership, Enterprise Mobility and Social media forum 2013. Storm Informatika je u suradnji s Juniper Networks održala prezentaciju koncentrirajući se na vezu Cloud tehnologija u perspektivi virtualizacije i SDN (Software Defined Network).

Analitička kuća IDC Adriatics u suradnji s partnerima održala je petu po redu konferenciju na temu cloud računarstva IDC Cloud Leadership, Enterprise Mobility and Social media forum 2013 gdje je prisustvovalo stotinjak krajnjih korisnika, ponuđača usluga i predstavnika medija.

Cloud računarstvo postaje održiva opcija za poboljšanje poslovne sposobnosti, učinkovitosti i nositelj inovacija u IT tvrtkama. Samim time percepcija poslovanja u oblaku redovito se mijenja. Cloud tehnologija postala je najdinamičniji segment ICT tržišta s odličnim predviđanjima za budućnost. Zavisno o specifičnim tržištima i potrebama korisnika, najdinamičnijim se pokazao virtualni privatni oblak što dovodi do potrebe korisnika za kontrolom i sigurnosti. Upravo su zato mobilnost i mobilno poslovanje te povezivanje s novonastalim elementima IT miksa, novih aplikacija i platformi te društvenih mreža bile jedne od top tema konferencije.

Storm Informatika je u suradnji s kompanijom Juniper Networks održala predavanje na temu „Savršeni par – Cloud & SDN“. Michael Fritz (Lead Partner Manager CEE, Juniper) prezentirao je 3 važna konteksta po pitanju Cloud računarstva:

  • Što je potrebno za rad na Cloud baziranoj infrastrukturi? Cloud tehnologija u perspektivi Virtualizacije i SDN (Software Defined Networking)
  • Koji trendovi utječu na razvoj Cloud rješenja danas i u sljedećih nekoliko godina?
  • Kako se Juniper razlikuje od drugih vendora te zašto JUNOS (Juniper core operativni sustav) podržava Cloud infrastrukturu bolje od drugih vendora?

Hrvatsko IT tržište u padu je već 5 godina, dok je tržište Cloud usluga u konstantnom rastu. Predstavnici hrvatskih i globalnih IT kompanija obradili su tu temu kroz svoje viđenje trenutnog stanja na domaćem informatičkom tržištu u završnoj diskusiji konferencije.

Kako vide razvoj svojih tvrtki i u što će se najviše ulagati u budućnosti sudionici konferencije su imali prilike odgovoriti u on-line anketi. Došlo se do zajedničkog zaključka; najviše će se ulagati u mobilnost, društvene mreže, big data i cloud usluge.

Vezani dokumenti

25.10.2013.