Avaya je službeni dobavljač mrežne opreme za Zimske olimpijske igre Sochi 2014

Avaya je službeni dobavljač mrežne opreme za Zimske olimpijske igre Sochi 2014

Kao službeni partner u opskrbi mrežne opreme za Zimske olimpijske igre Sochi 2014, Avaya osigurava mrežnu, kolaboracijsku i komunikacijsku opremu, zajedno sa ciljanim treninzima vezanima uz provedbu i operativnu mrežnu podršku. Avaya mreža pruža potpuno komunikacijsko iskustvo sportašima, veledostojnicima, sponzorima i fanovima diljem svijeta, prestižući postavljena mjerila od prethodnih igara isporukom prve "Fabric Enabled" mreže koja omogućuje pristup sadržaju bilo kada, bilo gdje i s bilo kojeg uređaja.

U veljači 2014. ljudima diljem svijeta pozornost će biti skrenuta na rusko crnomorsko odmaralište Sochi, povodom Zimskih olimpijskih igara 2014. Organizatori Sochi 2014 svakodnevno očekuju više od 75.000 posjetitelja u Olimpijskom parku i više od tri milijarde televizijskih gledatelja diljem svijeta. Zimske olimpijske igre održavati će se u dva "clustera": brdovitom i obalnom clusteru. Za potrebe organizacije događaja mnoštvo novih objekata  je izgrađeno, dok se posebni "Live Sites" postavljaju u gradovima diljem Rusije, od kuda će se uživo prenositi događaji koji će se odvijati u toku Igara.

Kritično za uspjeh Igara biti će sigurna i robustna mreža, koja će morati biti sposobna nositi ogromne količine podataka tokom identificiranja (i ostvarivanja prava na pristup) velikih raspona različitih skupina korisnika. Mreža će morati osigurati besprekidnu povezivost na svim lokacijama. Tokom igara jedan rekord zasigurno će biti srušen; količina zahtjeva putem telekomunikacijske mreže i opreme koja podržava ovaj masovni događaj. Korištenje pametnih telefona i tableta od strane posjetitelja događaja, sudionika, službenika i medija biti će bez presedana, kao i aktivnosti društvenih medija. Novinari će imati brzi pristup za preuzimanje na tisuće fotografija sa bežičnih kamera. Trideset IPTV kanala javljati će se uživo putem infrastrukture koju je Avaya kao partner osigurala.

Pored pružanja mreže, kolaboracije i komunikacijske opreme, Avaya podržava provedbu i rad postrojenja kako bi se uspješno rukovalo komunikacijskim prometom tokom trajanja Igara. Radeći sa organizacijskim odborom Sochi 2014 i lokalnim ruskim partnerima, Avaya želi donijeti novu generaciju komunikacije osiguravajući visoko kvalificirane Avaya stručnjake za tehničku podršku tijekom 16-dnevnog događaja.

Gradeći iskustvo

Avaya ima dugu povijest partnerstva s Olimpijskim igrama. U 2010. godini Avaya je postavila prvo konvergirano mrežno rješenje za napajanje svog glasovnog, video i podatkovnog prometa na Bell olimpijskoj mreži za Vancouver organizacijski odbor povodom Olimpijskih i paraolimpijskih zimskih igara. Što je postalo standardom za buduće Igre. S početkom 2000. godine Avaya je osigurala NBC Olympics sa komunikacijskim sposobnostima za potrebe svakih Olimpijskih igara. Zimske olimpijske igre Sochi 2014 su jedinstvene u tome što će ovo biti prve igre u kojima će pristupi mreži biti više bežični nego žični. Bez sposobnosti praćenja korisnika ili kontroliranja koje uređaje donosi, rezultirati će najvećom "gostinjskom" mrežom te vrste - pravim Bring Your Own Device (BYOD) okruženjem.

U 2014. godini Avaya će povezati Games' International Broadcast Center i NBC's Field Shop sa Sochi sportskim dvoranama, NBC Olympics sjedištem u Stamford, Conn., i NBC Studios, Rockefeller Center, New York.

Trajni i pouzdani resursi

Kako će se Zimske olimpijske i paraolimpijske igre bližiti kraju, nešto od implementirane Avaya komunikacijske infrastrukture biti će iskorišteno za podršku drugih sportskih događanja:

  • Prvi moderni ruski Grand Prix je planiran na Sochi International Street Circuit, na prometnici koja prolazi kroz prostore Olimpijskih igara, održati će se krajem 2014.
  • U 2018., Fisht olimpijski stadion u Sochi olimpijskom parku biti će jedan od 11 ruskih stadiona domaćina Svjetskog nogometnog prvenstva.

Kao službeni dobavljač mrežne opreme sa specijaliziranim znanjem i vještinama te sposobnostima da ispuni različite zahtjeve, Avaya je ponosna na suradnju sa Sochi Organizacijskim odborom u pružanju potpunog komunikacijskog iskustva sportašima, veledostojnicima, sponzorima i fanovima diljem svijeta.

Rješenja

Avaya rješenje koristi Avaya Virtual Enterprise Network Architecture u svojoj srži. Pokrenuto sa Avaya Virtual Services Platform 9000, naprednom hardverskom platformom koja omogućuje najvišu razinu performansi, skalabilnosti i pouzdanosti te Sochi 2014 time imaju čvrstu bazu za izgradnju ostatka mreže. Nadalje Sochi 2014 biti će prve "Fabric Enabled" igre i to će još osnažiti Avayinu vodeću Fabric Connect tehnologiju s ciljem pojednostavljenja dizajna, implementacije i upravljanja mrežom. Avaya VENA Fabric Connect, baziran na Shortest Path Bridging (SPB) - protokolu koji se temelji na IEEE i IETF standardima gdje je Avaya lider sa svojom Virtual Enterprise Network Architecture. To rješenje pruža jedan snažan protokol za sve mrežne usluge, eliminirajući kompleksnost povezanu sa tradicionalnom mrežnom arhitekturom.

Avaya Aura biti će implementirana kao osnovica pouzdane komunikacije. Avaya Aura pruža zajedničku arhitekturu i upravljanje za sve vrste komunikacije - uključujući glasovnu i video komunikaciju osiguravajući kolaboraciju bilo kada i od bilo kuda.

Avaya Identity Engines koristiti će se za dodjeljivanje prava pristupa mreži i dozvola temeljenih na korisnikovoj kreditaciji i ulozi (mediji, sportaši, IOC službenici), lokaciju s koje se povezuje (Olimpijski park, natjecateljska igrališta i dr.) i način na koji se povezuju (npr. bežično i žično). Kako bi se olakšalo povezivanje biti će postavljen vanjski i unutarnji WiFi kroz oba clustera. To će biti omogućeno uvođenjem Wireless LAN 8100 Series, visoko skalabilnim, optimiziranim i sigurnim bežičnim rješenjem.

Vezani dokumenti

28.11.2013.